Audi Onderhoud en Reparatie bij Van Beynum

Voor het beste onderhoud voor uw Audi bent bij Van Beynum aan het juiste adres, wij zorgen er met een team van servicespecialisten voor dat u snel weer veilig op weg kunt. We bieden bovendien standaard 24 maanden garantie op al onze werkzaamheden en onderdelen die wij gebruiken, zodat u kunt rekenen op niets minder dan de beste kwaliteit.

Variabele onderhoudsintervallen (LongLife Service)

Deze service maakt duidelijk hoe de vooruitstrevende Audi technologie in uw voordeel werkt. Dankzij de moderne motoren en de speciaal hiervoor ontwikkelde motoroliën heeft uw Audi minder vaak onderhoud nodig en bepalen onder andere de gebruiksomstandigheden de lengte van het interval. 

Bovendien is deze technologie ook beter voor het milieu, want afhankelijk van het rijgedrag worden onderdelen vervangen en vloeistoffen ververst. De service-intervalmelding in het instrumentenpaneel waarschuwt u voor de volgende onderhoudsbeurt.

Lage onderhoudsprijzen

Precies weten wat u kunt verwachten. U wilt een Audi die veilig en betrouwbaar is en blijft. Dat vraagt om regelmatig onderhoud. Kiest u voor de Audi -dealer, dan weet u zeker dat uw auto in de beste handen is. Wij bieden uiteraard origineel fabrieksonderhoud, kennen uw auto van A tot Z en werken met perfect passende originele Audi-onderdelen. Een volgens fabrieksvoorschrift onderhouden auto levert u lagere kosten op en een hogere restwaarde. Bovendien behoudt u daarmee de fabrieksgarantie.

Snel en eenvoudig AdBlue bijvullen in uw Audi

Audi vindt schonere mobiliteit belangrijk. De TDI-motoren blinken uit door hun lagere CO2 -emissie en dankzij het gebruik van AdBlue worden ook de NOx waarden aanzienlijk gereduceerd. AdBlue wordt in de uitlaat geïnjecteerd en daarom is af en toe bijvullen noodzakelijk, bijvoorbeeld tijdens een onderhoudsbeurt of tussendoor. De Audi dealer is er het perfecte adres voor.

AdBlue® is een biologisch afbreekbare vloeistof van gedemineraliseerd water (67,5%) en ureum (32,5%). In een Audi met TDI-motor wordt AdBlue gebruikt voor de nabehandeling van het uitlaatgas, net zoals het roetfilter en de SCR-katalysator.

Bij de verbranding van diesel in de motor ontstaan stikstofoxiden. Door vervolgens geringe hoeveelheden AdBlue in het uitlaatgas te injecteren, valt in een speciale katalysator het stikstofoxide (NOx) uiteen in stikstof (N 2 ) en water (H 2 O).

AdBlue® is een geregistreerd handelsmerk van het Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA), een organisatie van Duitse autofabrikanten en toeleveranciers.

Uw Audi weet hoeveel AdBlue er is

AdBlue zit in een aparte tank. De inhoud en vulopening verschillen per model. Vaak is de vulhals achter de tankklep van uw Audi te vinden, naast de tankdop voor de dieselbrandstof. Het AdBlue-verbruik hangt af van de afgelegde afstand, de rijstijl en diverse omgevingsfactoren. Op het display op uw Audi instrumentenpaneel verschijnt een melding als het nodig is om de AdBlue-tank bij te vullen. De Audi dealer heeft hier veel ervaring in, waardoor deze klus snel en eenvoudig is uitgevoerd. Een reguliere onderhoudsbeurt is daarvoor een goed moment, maar ook tussendoor bijvullen is mogelijk.

Tijdige melding via de boordcomputer

Uw Audi waarschuwt ruim op tijd via het bestuurdersinformatiesysteem als het AdBlue-tankniveau laag wordt. De melding gebeurt in drie stappen en die zijn afhankelijk van de kilometerstand.

Bijvullen door de expert

Onze Audi monteurs zijn getraind in het druppelvrij en reukloos bijvullen van de AdBlue-tank. De ureumoplossing die zij gebruiken voldoet aan de strenge eisen van Audi. Ook weet u door een bezoek aan de Audi werkplaats zeker dat de boordcomputer wordt gereset, waardoor uw auto het AdBlue-verbruik correct bijhoudt.

Mocht u onverhoopt onderweg zelf AdBlue moeten bijvullen, bijvoorbeeld omdat de tank leeg is, gebruik dan alleen de speciale flacons die bij tankstations verkrijgbaar zijn. Door de flesdop op de vulopening te draaien, morst u geen AdBlue en is er minder geuroverlast. Bovendien zit er een speciaal ontluchtingsventiel in de flacon, waardoor de AdBlue beter de tank instroomt.

Tank nooit AdBlue aan de pomp. Deze krachtige pompen zijn bedoeld voor vrachtauto’s en de druk ervan is te hoog voor een personenauto. Een ander groot nadeel is dat het vulpistool geen adapter heeft voor de tankontluchting.

Ons advies is helder: voorkom geuroverlast, morsen op de autolak, te veel of te weinig AdBlue bijvullen en het niet automatisch resetten van de boordcomputer. Kies voor service, gemak en kwaliteit en kom bij ons langs.

Audi Digitaal Service Plan

Gespecialiseerde monteurs

Doordat Audi Top Service uitsluitend werkt met gespecialiseerde monteurs weet u zeker dat uw Audi altijd in topconditie is. Al onze monteurs krijgen continu trainingen en workshops zodat ze altijd up-to-date zijn met de laatste techniek. Zo houden alle Audi's de voorspong door techniek.

Aanvraag vrijblijvende offerte onderhoud

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.