ŠKODA Bandenservice

Wilt u gebruik maken van de ŠKODA bandenservice, of bent u benieuwd naar het belang van een goede set zomer- of winterbanden? De temperatuur kan in Nederland behoorlijk fluctueren en tijdens de wintermaanden vragen regen, sneeuw en hagel om maximale veiligheidsmaatregelen. We kunnen u uitstekend van dienst zijn met een bandenwissel, de bandenspanning voor u controleren of nagaan in hoeverre het profiel nog voldoende veiligheid te bieden heeft.

Gebruik van zomer- en winterbanden

Het is verstandig om vanaf het voorjaar gebruik te maken van zomerbanden en die in het najaar te wisselen naar winterbanden. We zorgen er met onze bandenservice voor dat u in de zomer profiteert van een lagere rolweerstand, een lager brandstofverbruik en beperkte slijtage van het bandenoppervlak. Met winterbanden kunt u tijdens de wintermaanden rekenen op een maximale veiligheid dankzij een betere grip, minder kans op aquaplaning en een meer soepel rubber.

Onderhoud van uw banden

Wilt u het onderhoud van uw banden uit handen geven, of bent u benieuwd hoe we voor de best mogelijke bandenservice kunnen zorgen? We kunnen uw banden opslaan in een bandenhotel zodat u er zelf geen omkijken naar heeft en uiteraard direct de bandenspanning voor u controleren. Daarnaast meten we de profieldiepte en zullen we uw banden vervangen wanneer minstens één van beiden versleten is of er sprake is van beschadigingen. Tevens kunnen we direct de reserveband voor u controleren, zodat u maximaal veilig de weg op kunt dankzij onze bandenservice.

Tips voor uw banden

Wilt u er naast onze bandenservice zelf voor zorgen dat u uw banden goed in de gaten houdt? De juiste bandenspanning kan u jaarlijks tot €100 aan brandstof besparen, u kunt de spanning bij ieder tankstation meten. Wij adviseren daarnaast minimaal 3mm profieldiepte (de APK vereist 1,6mm), voor een maximale grip. Zorg er tenslotte voor dat u de bandenmaat kent, die u af kunt lezen op de zijkant van uw banden.

Juiste bandenspanning?

Er ontsnapt continue een beetje lucht uit je banden. Daarom is het van belang om maandelijks de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik en voor de wegligging. Wist je dat in de tankklep staat wat de bandenspanning voor je ŠKODA is ?

Profieldiepte meten?

Als je zelf het profiel van je banden wilt meten, kan je hier een goede bandenprofielmeter voor gebruiken. Zorg er altijd voor dat je zowel het midden als de binnen- en buitenkant van de band meet. De autoband kan namelijk scheef slijten. Het gedeelte waar het profiel het laagste is, is bepalend voor de APK-keuring.

Banden vervangen

Voor je veiligheid is het van belang om op tijd banden te vervangen. Half versleten banden hebben bij hoge snelheid 36% minder grip op de weg dan nieuwe banden. Daarnaast is de kans op een klapbank groter bij versleten banden. Met ŠKODA Bandenservice heb je het hele jaar door de juiste banden.

*Advies band vervangen bij 2mm profieldiepte. Vanaf 1.6mm wordt de band afgekeurd.

Of je banden zelf opslaan?

Let dan op het volgende: Losse banden bewaar je staand, banden met velgen hangend of gestapeld. Sla ze op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.

Aanvraag vrijblijvende offerte onderhoud

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.