ŠKODA garantie bij ŠKODA Dealer Van Beynum

Benieuwd naar de ŠKODA garantie die we u als ŠKODA Dealer bij Van Beynum kunnen aanbieden? U ontvangt standaard 2 jaar fabrieksgarantie op uw nieuwe auto, waarvoor u bij ons terecht kunt. Daarnaast kunt u rekenen op 3 jaar lakgarantie en 12 jaar carrosseriegarantie. Een ŠKODA is opgebouwd uit hoogwaardige materialen, we zijn u graag van dienst bij eventuele fabrikagefouten of andere mankementen die binnen de garantietermijn ontstaan.

“Eindeloos vertrouwen in uw ŠKODA”

De garantietermijn voor een nieuwe ŠKODA is twee jaar zonder kilometerbeperking, te rekenen vanaf de datum van aflevering door de officiële ŠKODA-dealer. Bepalend hierbij is de datum van eerste toelating. Deze is te vinden op deel 1A van het kentekenbewijs. Naast deze algemene garantie op het goede functioneren van uw ŠKODA, bieden wij u nog een aantal extra zekerheden.

ŠKODA Extra Garantie

Met ŠKODA Extra Garantie kun je nu zeer voordelig de bestaande garantietermijn op jouw ŠKODA met 2 jaar uitbreiden. Dit kan tot 2 maanden na de aanschaf van jouw ŠKODA. 

Vijf voordelen van ŠKODA Extra Garantie 

√   2 jaar extra zekerheid tegen onverwachte reparatiekosten
√   Overdraagbaar bij particuliere verkoop
√   Geen eigen risico
√   Je kunt terecht bij alle ŠKODA dealers
√   Uitgebreide dekking

Wat houdt de ŠKODA Extra Garantie in?

De aanschaf van een nieuwe ŠKODA is een goede investering. Daarbij sluit de twee jaar standaard garantie onder andere onverwachte reparatiekosten uit. Maar wat als die prettige zekerheid na twee jaar afloopt? Ook dan laat ŠKODA je niet in de steek. Neem direct bij aankoop van je nieuwe ŠKODA (binnen 2 maanden) ŠKODA Extra Garantie af, en verzeker jezelf nog eens twee jaar voor onverwachte reparatiekosten. 

Onderdelengarantie

De garantietermijn op ŠKODA originele onderdelen en originele ruildelen is twee jaar gerekend vanaf de aankoopdatum met uitzondering van slijtage delen. Indien een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantie-termijn van de auto ook op dit onderdeel van kracht. Tussentijdse vervanging leidt dus niet tot een verlengde of vernieuwde garantietermijn. De onderdelengarantie van twee jaar geldt ook voor ŠKODA-ruilmotoren (al dan niet met aangebouwde componenten, ruilversnellingsbakken enz.) en ŠKODA Originele Accessoires die u via de officiële ŠKODA-dealer heeft gekocht.

Carrosseriegarantie

Voor de ŠKODA-modellen Fabia ll, Roomster en Octavia ll geldt een carrosseriegarantie van 12 jaar, voor de Fabia l, Octavia l, en Superb geldt een carrosseriegarantie van 10 jaar op de gehele carrosserie. Voor de Felicia geldt een termijn van 6 jaar. Deze garantie heeft betrekking op de gevolgen van roestschade die ontstaat door oorzaken van binnenuit die herstel van een carrosseriedeel ten gevolge van doorroesten noodzakelijk maakt.

Lakgarantie

Voor alle ŠKODA modellen geldt gedurende een termijn van 3 jaar na de afleveringsdatum een garantie op de lak indien er sprake is van lakschade als gevolg van materiaal- en/of fabricagefouten.

Dat is nogal wat. Bij ŠKODA krijgt u vanaf nu 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die de officiële ŠKODA-dealer aan de auto heeft verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten èn vakmanschap van onze monteur bestaat niet. Alleen de officiële ŠKODA dealer gebruikt originele onderdelen en heeft de juiste kennis en ervaring in huis. De 4 jaar reparatiegarantie geldt op alle werkplaatsactiviteiten, met uitzondering van normale slijtage, invloeden van buitenaf en maximaal tot de geldende vervangingstermijnen. Dingen waar u van houdt, gunt u het beste onderhoud. Zodat ze het langste meegaan. Zo is het ook met een ŠKODA.

*Uitzonderingen in detail

Normale slijtage 
Slijtage aan rem- en koppelingsvoering, remblokken en -schijven, banden, ruitenwisserbladen, gloei- en halogeenlampen enz valt niet onder garantie. Ook vroegtijdige slijtage van motor of delen daarvan als gevolg van onderhoud dat niet volgens fabrieksvoorschrift is uitgevoerd, wordt niet onder garantie vergoed. Hetzelfde geldt bij voortijdige onderdelenslijtage die terug te voeren is op omstandigheden als hiervoor genoemd, alsmede abnormale rij- en bediningsstijl.

Geldende vervangingstermijnen 
Met name bij onderhoudswerkzaamheden gelden altijd vervangings of herhalingsintervallen, afhankelijk van model en type. Voorbeeld: Stel voor de bougies van model X geldt een vervangingsinterval van 90.000 km of 2 jaar. Mocht na vervanging van deze bougies onverhoopt en een productfout e/o montagefout optreden, dan geldt voor beide een volledige garantie. Deze is echter gemaximieerd op - in dit geval - 90.000 km of 2 jaar, welke het eerst bereikt wordt.

Invloeden van buitenaf 
Schade door invloeden van buitenaf valt niet onder de garantie. Hiervan is spraken bij beschadigingen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld klimatologische, chemische, thermische, mechanische of andere inwerking van buitenaf, zoals:

  • Steenslag met daaruit voortvloeiende roestverschijnselen, glasbreuk, enz
  • Industrievervuiling
  • Lak en carrosserischades door zout, zand, strom, bloesem, boomhars, (vogel) uitwerpselen, enz
  • Glasbreuk bij gehard glas (zij- en achterruit)

Garantie op garantie 
Op eerdere werkzaamheden die onder garantie zijn uitgevoerd, geldt de normale garantietermijn op het oorspronkelijke voertuig. Of simpel gesteld: 4 jaar werkplaatsgarantie geld alleen voor werkzaamheden die door de klant betaald zijn.

Services 
Vanzelfsprekend geld er geen garantie op uitgevoerde services zoals bijv APK of Seizoenscheck. Maw een uitgevoerde check op een onderdeel of systeem, geeft geen enkel recht op ganatie op het betreffende systeem.

Uitvoerende dealer 
SKODA 4 jaar reparatiegarantie wordt alleen verleend door de dealer die de betreffende werkzaamheid heeft uitgevoerd.

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.