Van Beynum e-mobility

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Het is schoon, veilig en opvallend stil. Tevens kan een elektrische auto veel geld besparen in het gebruik.

Battery Electric Vehicle (BEV): 100% elektrisch rijden

Een Battery Electric Vehicle, zoals de e-up! en e-Golf, heeft uitsluitend een elektrische motor en produceert daardoor géén uitstoot. De accu wordt geladen via een laadpunt (of incidenteel via een stopcontact). Als de accu geladen wordt met groene stroom is CO2-neutraal autorijden mogelijk. De theoretische actieradius van een elektrische auto ligt meestal tussen 150 en 200 kilometer.*

+ volledig elektrisch rijden
+ CO2-neutraal rijden mogelijk
- actieradius te beperkt voor lange afstanden

Micro hybride: energie winnen met afremmen

Een micro hybride is strikt genomen geen elektrische auto. Hij is zuiniger dankzij het gebruik van een zogenoemd recuperatief remsysteem. Een dynamo die alleen maar aanstaat tijdens het remmen helpt de auto vaart te minderen en wekt tegelijk elektriciteit op voor de accu. Deze energie wordt gebruikt voor de aandrijving en alle stroomverbruikende systemen en technieken in de auto.

+ zuiniger dan auto op brandstof
- geen ‘elektrische’ rijervaring

Full hybride: twee motoren, één rijervaring

Een full hybride, zoals de e-up of de e-Golf, heeft twee motoren. De compacte elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor in het stadsverkeer of bij het optrekken. De accu wordt herladen bij het remmen. Dat noemen we recuperatie. Beide motoren werken tegelijkertijd wanneer topprestaties nodig zijn.

+ elektrisch rijden bij optrekken
- 2 tot 3 kilometer actieradius op een volle accu

Plug-in hybride: het beste van twee werelden

De elektrische en verbrandingsmotor werken samen. De accu van de plug-in hybride kunt u zelf opladen via een laadpunt. Plug-in hybrides kunnen circa 50 km volledig elektrisch rijden. De verbrandingsmotor biedt ondersteuning bij langere afstanden. Dankzij de combinatie van een elektrische- en benzinemotor heeft de Golf GTE een theoretische actieradius van 939 kilometer en de Passat GTE 1.114 kilometer. Waarvan tot wel 50 km volledig elektrisch, afhankelijk van rijstijl en rijomstandigheden. Dat is voor velen voldoende voor woon-werkverkeer. Zeker als u ook op uw werk kunt laden. De verbrandingsmotor biedt ondersteuning bij langere afstanden.

+ elektrisch rijden
+ langere afstanden op brandstof
- zelf opladen én tanken

Financieel voordeel

Wanneer u kiest voor een elektrische auto, dan beloont de overheid u daarvoor fiscaal. Als zelfstandigondernemer of ZZP’er wordt u ook gesubsidieerd. Bovendien is stroom veel goedkoper dan benzine. Alle reden om voor u zelf op een rij te zetten of een elektrische auto niet alleen ecologisch maar ook economisch aantrekkelijk is.

Lage energiekosten

Om een volle accu op te laden bent u veel goedkoper uit dan bij het tanken van brandstof. Een volle accu van de e-up! kost u minder dan 3 euro. Afhankelijk van waar en hoe u oplaadt wordt energiebelasting betaald.

Regionale en andere subsidies

Verschillende provincies en gemeenten hebben hun eigen subsidieregelingen voor duurzame ondernemers en particulieren. En ook voor taxi’s en bestelauto’s zijn subsidies beschikbaar. Bij het agentschap NL kunt u kijken of u in aanmerking komt.

Bespaartips

Door op een slimme manier te rijden wordt de actieradius van een elektrische auto aanzienlijk vergroot. We hebben verschillende energiebesparende hulpmiddelen in de auto om daarbij te helpen. Maar in de eerste plaats is het uw eigen rijstijl die bepaalt hoeveel energie u bespaart.

Voet van het pedaal.

Zodra uw voet van het pedaal is en de auto uitrolt, wordt energie teruggewonnen. Anticipeer dus zo vroeg mogelijk op het minderen van snelheid en laat de auto uitrollen.

Gebruik de eco-stand.

Rijd standaard met een economisch rijprofiel. Dit kan in de e-up! bijvoorbeeld met de eco en eco+ profiel. Hierin rijdt de auto het zuinigst en wordt de actieradius vergroot. Wanneer u maximale snelheid of maximale rijprestaties verlangt, verandert u van rijprofiel.

Vertrouw op het infosysteem.

Het instrumentenpaneel of zoals in de e-up! het Maps + More systeem, geven voortdurend informatie om uw rijgedrag te optimaliseren en energie te besparen of terug te winnen. Bovendien brengt de navigatie u direct naar uw bestemming, zodat u overbodige kilometers vermijdt.

Houd temperatuur in de gaten.

Breng uw auto op afstand met uw smartphone op temperatuur voordat u gaat rijden. Dit kunt u eenvoudig op afstand instellen via de Car-Net app. Verwarm of koel uw auto als deze nog wordt opgeladen om energieverbruik tijdens het wegrijden te verminderen. Zo heeft u een volle accu als u wegrijdt. Tijdens het rijden is de stoelverwarming een veel efficiëntere manier om het interieur van de auto warm te krijgen dan de gewone verwarming.

Beperk bagage en ballast.

Per 100 kg daalt het bereik met ongeveer 5 kilometer. Laat dus geen onnodige bagage achter in de kofferruimte.

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.