Van Beynum Motorsport Powered by OCT Tuning

Geeft uw auto power!

Uw droomauto gevonden of samengesteld maar nét even iets te weinig power naar uw wens? Van Beynum Motorsport heeft de oplossing: Chiptuning powered by OCT Tuning! Meer vermogen, meer koppel, meer veiligheidsreserve en meer rijplezier vindt men doorgaans in de duurdere klassen. Met een beperkt budget kunt u dit met motortuning van O.CT Tuning GmbH ook bereiken.  

Wat is O.CT?

O.CT Oberscheider Tuning GmbH is in 1987 opgericht en staat borg voor betrouwbaarheid en perfectie. O.CT Tuning is toonaangevend en een begrip in Europa. Ingenieurs in auto elektronica, geavanceerde technieken en hightech instrumenten garanderen nauwkeurige afstellingen. Uitsluitend op deze wijze bent u verzekerd van uitgebalanceerde voertuigen met meer vermogen en meer koppel binnen het bereik van alle toerentallen. Wereldwijd beantwoordt O.CT Tuning aan de technische hoge eisen die worden gesteld aan motortunin Met de goedkeuringen van TÜV voor de programmeringen van O.CT Tuning bent u verzekerd van en met behoudt van de veiligheid marges van uw motor met de daarbij gelijkblijvende emissie waarden en brandstoflabel. Voor zakelijk ingezette voertuigen is dit zeer waardevol voor het behoudt van het bijtelling percentage! 

Vermogensstijging

Zo kunt u bijvoorbeeld uw Audi A1 chiptunen van 95pk naar 115pk (160Nm naar 200Nm), uw ŠKODA Fabia van 110pk naar 130pk (175Nm naar 210Nm) of uw Volkswagen Passat van 125pk naar 155pk (200Nm naar 250Nm).

Trekkracht & verbruikreductie

Rijdt u vaak met bijvoorbeeld een aanhanger of caravan? Door de stijging van het koppelvermogen gaat het trekken van bijvoorbeeld een caravan net iets soepeler. Bovendien leert de ervaring dat na het tunen van de auto deze ook zuiniger in gebruik wordt! 

Mogelijkheden & prijzen

Bekijk onderaan deze pagina de complete lijst met mogelijkheden en de bijbehorende prijzen. Uiteraard bieden wij ook passende garantiemogelijkheden aan. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, wij nemen dan contact met u op.

Wat is chiptuning ?

Chiptuning is het aanpassen van de software van het motorregelapparaat. Tegenwoordig is iedere auto voorzien van een motorregelapparaat. Deze computer regelt o.a. het ontstekingstijdstip, de inspuiting en bij turbo-motoren de turbodruk. De gegevens hiervoor zijn als tabellen opgeslagen in de chip/eprom. Bij het tunen worden deze tabellen/ kenvelden geoptimaliseerd en aangepast om bijvoorbeeld een hogere turbodruk/vulling te verkrijgen. Vervolgens moeten o.a. de brandstof hoeveelheid en het ontstekingstijdstip hier weer op worden aangepast. Zodoende stijgt het koppel en het vermogen, zonder hierbij concessies te doen aan driveability en de geldende emissie-eisen. De aangepaste kenvelden worden opnieuw opgeslagen, dit kan door het vervangen van de chip/eprom of het opnieuw schrijven van de chip, bijvoorbeeld d.m.v. OBD-tuning.

 

Meer informatie over OCT? Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.