Volkswagen Bedrijfswagens APK bij Van Beynum

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.

Verplichte keuring.

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.

Tip.

U kunt uw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd. Heeft u ook andere merken in uw wagenpark? Geen probleem. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit:

Verkeersveiligheid.

De remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu.

Uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie.

Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof. Sinds 1 januari 2014 moeten alle RDW-erkende bedrijven de kilometertellerstanden registreren. Het gaat om voertuigen tot en met 3.500 kilo GVW.

Wanneer moet u uw bedrijfswagen laten keuren?

Het tijdstip waarop u een APK moet laten uitvoeren, is afhankelijk van de leeftijd en brandstofsoort van uw bedrijfswagen.

Leeftijd van uw bedrijfswagen Brandstof Wanneer keuren?
Eerste toelating vóór 1-1-2005 Benzine en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2x na 2 jaar, daarna elk jaar
Eerste toelating vóór 1-1-2005 Diesel, gas of anders (evt. i.c.m. elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Eerste toelating na 1-1-2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar
Eerste toelating vóór 1-1-1960 Benzine en/of elektromotor Geen APK plicht

Welke bijkomende kosten zijn er?

Bij iedere APK horen de kosten voor het afmelden bij het RDW (vergelijkbaar met leges) van € 3,85. Bij de gratis APK (in combinatie met onderhoud) betaalt u deze afmeldkosten apart, bij een losse APK van € 25,- zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs. € 25,- is dus ook echt € 25,-. Verdere kosten zijn er niet, behalve als er reparaties nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen. Deze stemmen wij altijd van tevoren met u af.

Aanvraag vrijblijvende offerte onderhoud

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.