Volkswagen Bedrijfswagens Bandenservice

Uitgedroogde banden kunnen leiden tot een klapband en banden met een sterk verminderd profiel slippen sneller. Als de bandenspanning te laag is, verbruikt u meer brandstof en rijdt u dus minder zuinig. Zorg daarom dat uw banden in orde zijn.

Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.

Bespaar jaarlijks zo'n €100 aan brandstof (Bron: ANWB). Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet uw reservewiel niet.

Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.

Ons advies: minimaal 3 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor uw veiligheid en die van uw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 3 mm en minder te vervangen.

Gratis Bandencheck.

Voor uw veiligheid controleert Van Beynum Volkswagen Bedrijfswagens bij onderhoud kosteloos uw banden op spanning, profiel en beschadigingen. Mocht het nodig zijn, dan worden uw banden gerepareerd of vervangen.

Bandenhotel.

Kiest u voor zomer- en winterbanden, maar weet u niet waar u de banden buiten het seizoen moet opslaan? Het ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Zodra het er weer tijd voor is, zorgt uw Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor een snelle bandenwissel. 

 

Prijzen bandenwissel per 1 maart 2018excl. BTW
Band vervangen € 19
Complete set zonder opslag € 32,23
Complete set met opslag € 65,30
4 losse banden zonder opslag € 73,55
4 losse banden met opslag € 106,60

Een band verwisselen.

Voordat u begint: parkeer op een vlakke horizontale ondergrond. Trek de handrem aan. Schakel naar de eerste versnelling. Zet de motor uit. Zorg dat er niemand in de auto zit.

Stap 1. Neem het reservewiel uit de reservewielhouder, midden onder de achterzijde van de auto.

Stap 2.  Verwijder de wieldoppen of de dopjes op de wielbouten en draai de wielmoeren een slag los. Heeft u slotbouten ter beveiliging van uw velgen? Dan heeft u een sleutel nodig om deze slotbouten los te maken.

Stap 3.  Krik de auto op totdat de band vrijkomt van de grond.

Stap 4.  Schroef de bouten los en haal het wiel onder de auto vandaan.

Stap 5.  Plaats het reservewiel en draai de bouten handvast met de wielsleutel aan.

Stap 6.  Laat de auto zakken en haal de krik weg.

Stap 7. Draai de wielbouten kruiselings stevig aan. De wielbeveiligingsbout als laatste. Plaats de lekke band in de reservewielhouder. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Aanvraag vrijblijvende offerte onderhoud

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.