Volkswagen Onderhoud & Reparatie bij Van Beynum

Wij werken met een team van vakkundige professionals, dat graag voor u klaar staat en u uitstekend kan adviseren. Bovendien ontvangt u standaard 2 jaar garantie op alle originele Volkswagen onderdelen die we vervangen, net als alle werkzaamheden die we uitvoeren. Dat is iets dat veel universele garages u niet kunnen bieden, terwijl Volkswagen Onderhoud & Reparaties bovendien geregeld goedkoper zijn dankzij onze gedegen kennis van uw auto.

Variabel onderhoud

Long Life

Bijna alle Volkswagen modellen vanaf bouwjaar 2001 hebben standaard verlengde onderhoudsintervallen. Op basis van uw rijgedrag bepaalt de boordcomputer het onderhoudsmoment. Bij gunstig rijgedrag is dat bij maximaal 30.000 kilometer of twee jaar, dit laatste hangt af van welke van de twee het eerst bereikt wordt. Afhankelijk van kilometerstand en leeftijd van uw Volkswagen of van de geconstateerde slijtage worden onderdelen vervangen en vloeistoffen ververst. De Long Life onderhoudsservice bestaat uit een olieservice en een inspectieservice. Onze gekwalificeerde Volkswagen monteur voert de onderhoudsbeurt uit volgens vastgelegde fabrieksvoorschriften en met de juiste olie zodat uw Volkswagen ook daadwerkelijk op een verlengde onderhoudsinterval staat en u weer maximaal 30.000km of 2 jaar voorruit kan.

Volkswagen jonger dan 2014

Een onderhoudsservice voor deze modellen bestaan uit 2 elementen: een olieservice en een inspectieservice. De boordcomputer van uw Volkswagen geeft een melding wanneer u welke service kunt verwachten. De inspectieservice dient voor het eerst na 2 jaar of maximaal 30.000 km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of 30.000 km. De olieservice dient bij maximaal 2 jaar of 30.000 km uitgevoerd te worden, afhankelijk van gebruik en rijstijl.

GTE modellen

De onderhoudsservice voor de Golf GTE en Passat GTE bestaat uit 2 elementen: een olieservice en een inspectieservice. Uw boordcomputer geeft een melding wanneer u welke service kunt verwachten. De olieservice dient elk jaar of bij 15.000 km uitgevoerd te worden. De inspectieservice voor GTE modellen dient voor het eerst na 2 jaar of maximaal 30.000 km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of 30.000 km. De olieservice dient elk jaar of bij 15.000 km uitgevoerd te worden. Omdat in de auto zich een hoogvolt accu bevindt, adviseren wij om uw GTE voor onderhoud en reparaties naar een officiële Volkswagen dealer te brengen. Het Van Beynum werkplaatsteam is namelijk gekwalificeerd door Volkswagen AG hiervoor.

APK gratis bij onderhoud

Onze erkende APK Volkswagen keurmeesters kunnen de APK gelijktijdig met een onderhoudsbeurt uitvoeren. In dit geval is de APK dan gratis, u betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85. 

Vast onderhoud

Lupo, Fox en up!

Naast variabele onderhoud hebben de Volkswagen Lupo, Fox en up! een vaste jaarlijkse onderhoudsinterval. Hierbij vindt het onderhoud elke 15.000 km of elk jaar (indien er nog geen 15.000 km gereden is) plaats. U wisselt om de 15.000 km of 1 jaar een kleine onderhoudsservice af met een grote onderhoudsservice. Indien gewenst kan de kunnen wij een Volkswagen met verlengd onderhoudsinterval ook omzetten naar een vast interval van 15.000 km of 1 jaar.

Modellen voor 2001

Bijna alle modellen voor bouwjaar 2001 hebben een vaste jaarlijkse onderhoudsinterval. Hierbij vindt het onderhoud elke 15.000 km of elk jaar (indien er nog geen 15.000 km gereden is) plaats. U wisselt om de 15.000 km of 1 jaar een kleine onderhoudsservice af met een grote onderhoudsservice. Indien gewenst kunnen wij een Volkswagen met verlengd onderhoudsinterval ook omgezet worden naar een vast interval van 15.000 km of 1 jaar.

Aanvullende werkzaamheden

Aanvullende werkzaamheden volgens fabrieksvoorschrift

Door de aanvullende werkzaamheden worden slijtage gevoelige onderdelen volgens fabrieksvoorschrift vervangen tijdens een onderhoudsbeurt. Dit is niet in alle gevallen noodzakelijk en is afhankelijk van de kilometerstand en de leeftijd van de auto. Aanvullende werkzaamheden zijn:

  • Interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat
  • Luchtfilter voor de motor vervangen
  • Brandstoffilter vervangen
  • Bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG)
  • Remvloeistof verversen

DSG olie verversen

De DSG versnellingsbak heeft een zogenaamde tweevoudige natte plaatkoppeling. Dit houdt in dat de koppelingsplaten zijn ondergedompeld in speciale DSG-olie. Deze olie zorgt onder andere voor smering, koeling en voor de bediening van de koppeling. Na verloop van tijd zal deze olie - net als motorolie - verouderd en verontreinigd raken.  

Heeft u een Volkswagen die al wat langer meegaat?

Bekijk dan eens de Volkswagen Economy Service. Wij zorgen er als officiële Volkswagen dealer voor dat we uw oudere Volkswagen perfect onderhouden, met originele onderdelen en een vakkundige aanpak. U betaalt vaste scherpe tarieven voor het onderhoud aan uw Volkswagen, zodat u vooraf uitstekend weet waar u aan toe bent.  

Maak direct uw werkplaatsafspraak

Wat kost het onderhoud

De prijs voor het onderhoud is per model en type verschillend, wilt u een onderhoudsprijs voor uw Volkswagen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Voor een aantal oudere Volkswagen modellen heeft Volkswagen Vaste Lage prijzen. Dit is de Volkswagen Economy Service. 100% Volkswagen onderhoud maar dan voordeliger.

Haal- en brengservice of vervangend vervoer

Wanneer uw Volkswagen in onze werkplaats staat zorgen wij graag voor een handige haal- en brengservice, of vervangend vervoer waar u tijdelijk gebruik van kunt maken. We brengen u binnen 10 kilometer van onze vestiging gewoon even naar huis, of zorgen voor vervangend vervoer vanuit onze Euromobil verhuurafdeling.

Wilt u meer weten over het Volkswagen Onderhoud & Reparaties? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij horen graag van u.

Aanvraag vrijblijvende offerte onderhoud

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.