Volkswagen Onderhoud & Reparatie bij Van Beynum

Wij werken met een team van vakkundige professionals, dat graag voor u klaar staat en u uitstekend kan adviseren. Bovendien ontvangt u standaard 2 jaar garantie op alle originele Volkswagen onderdelen die we vervangen, net als alle werkzaamheden die we uitvoeren. Dat is iets dat veel universele garages u niet kunnen bieden, terwijl Volkswagen Onderhoud & Reparaties bovendien geregeld goedkoper zijn dankzij onze gedegen kennis van uw auto.

Jouw auto altijd in topstaat met een jaarlijkse kleine beurt.

Er is een simpele manier om je Volkswagen in topconditie te houden: vakkundig en regelmatig onderhoud. Bij een Kleine onderhoudsbeurt wordt je Volkswagen elk jaar of bij maximaal 15.000 km vakkundig onder handen genomen.

Werkzaamheden tijdens de kleine beurt:

 • Motorolie en oliefilter vervangen
 • Remschijven- en blokken op dikte controleren
 • Gratis APK-Keuring

Voor welke modellen is de Kleine onderhoudsbeurt beschikbaar?

De Kleine onderhoudsbeurt is alleen geschikt voor de Lupo, up! en Fox.

Wanneer moet ik de Kleine onderhoudsbeurt uit laten voeren?

Naast variabele onderhoud hebben de Volkswagen Lupo, Fox en up! een vaste jaarlijkse onderhoudsinterval. Hierbij vindt het onderhoud elke 15.000 km of elk jaar (indien er nog geen 15.000 km gereden is) plaats. Wij adviseren om om de 15.000 km of 1 jaar een kleine onderhoudsservice af te wisselen met een grote onderhoudsservice. Indien gewenst kunnen wij een Volkswagen met verlengd onderhoudsinterval ook omzetten naar een vast interval van 15.000 km of 1 jaar.

Hoe zit het met aanvullende werkzaamheden die eventueel naar voren komen bij een onderhoudsbeurt?

De prijzen voor de onderhoudsbeurt betreft een basis beurtprijs. Afhankelijk van de leeftijd en gereden kilometers komen er extra werkzaamheden, zoals het vervangen van filters en bougies. De extra werkzaamheden vinden vaak plaats bij elke 60.000 kilometer (60.000km/120.000km/180.000km etc). 

Aanvullende werkzaamheden zijn:

 • Interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat 
 • Luchtfilter voor de motor vervangen 
 • Brandstoffilter vervangen 
 • Bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG) 
 • Remvloeistof verversen 
 • DSG olie verversen

De DSG versnellingsbak heeft een zogenaamde tweevoudige natte plaatkoppeling. Dit houdt in dat de koppelingsplaten zijn ondergedompeld in speciale DSG-olie. Deze olie zorgt onder andere voor smering, koeling en voor de bediening van de koppeling. Na verloop van tijd zal deze olie - net als motorolie - verouderd en verontreinigd raken.

Officiële Volkswagen grote beurt.

Hou je Volkswagen in topconditie met onderhoud volgens fabrieksvoorschrift. Onze hoog gekwalificeerde technici kennen je Volkswagen door en door en gebruiken uitsluitend originele Volkswagen onderdelen. Je Volkswagen geeft zelf aan wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden.

Wanneer moet een grote beurt uitgevoerd worden?

In het eerste jaar, of bij maximaal 15.000km, zal er een kleine beurt uitgevoerd worden. Een grote beurt vindt de eerste keer plaats bij 30.000km of bij maximaal 2 jaar. In het derde jaar of bij maximaal 45.000km volgt een kleine beurt en vervolgens volgt in het vierde jaar of bij maximaal 60.000km weer de grote beurt. Tijdens de 60.000km beurt zullen ook aanvullende werkzaamheden uitgevoerd worden zoals vervangen van bougies (benzine), interieurfilter en brandstoffilter om je Volkswagen in topconditie te houden. Na het vierde jaar wisselen de kleine en grote beurt elkaar in het zelfde intervalschema weer af.

Wat wordt er tijdens de grote beurt gedaan?

 • Uitgebreide inspectieservice volgens fabrieksvoorschrift
 • Motorolie en oliefitler worden vervangen, olie conform Volkswagen normering 
 • Remschijven- en blokken worden op dikte gecontroleerd
 • Inspectie essentiële onderdelen op werking
 • Uitlezen auto en gratis update indien noodzakelijk
 • Controle diverse vloeistoffen en bijvullen
 • Gratis APK indien noodzakelijk

Officiële Volkswagen onderhoudsbeurt.

Hou je Volkswagen in topconditie met onderhoud volgens fabrieksvoorschrift. Onze hoog gekwalificeerde technici kennen je Volkswagen door en door en gebruiken uitsluitend originele Volkswagen onderdelen. Het moment waarop je Volkswagen toe is aan onderhoud is afhankelijk van kilometerstand, rijstijl en leeftijd. Je Volkswagen geeft zelf aan wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden.

Volkswagen modellen tot bouwjaar 2014

Bijna alle Volkswagen modellen van 2000 tot 2014 hebben Long Life onderhoudsservice. Dit betekent dat je Volkswagen bij maximaal 2 jaar of bij maximaal 30.000km toe is aan een onderhoudsbeurt. De Long Life onderhoudsbeurt bestaat uit olie- en uitgebreide inspectieservice volgens fabrieksvoorschrift. De volgende onderhoudsbeurt zal plaatsvinden bij maximaal 60.000km of 4 jaar waarbij er ook aanvullende werkzaamheden plaatsvinden zoals o.a. van bougies (benzine), interieurfilter en brandstoffilter. De boordcomputer geeft een melding wanneer er onderhoud noodzakelijk is. De meeste Volkswagen modellen voor 2014 komen in aanmerking voor Economy Service. Economy Service houdt in dat je in aanmerking komt voor voordelige onderhoudstarieven en reparaties, klik hier voor meer informatie.

Volkswagen modellen na bouwjaar 2014

De eerste keer dat je Volkswagen naar de werkplaats gaat is bij maximaal 30.000 of bij 2 jaar voor olie- en inspectieservice. Daarna volgt in het derde jaar alleen een inspectieservice mits de 60.000km niet bereikt wordt. Bij maximaal 60.000km of maximaal 4 jaar zal er een olie- en inspectieservice uitgevoerd worden waarbij ook aanvullende werkzaamheden plaatsvinden zoals het vervangen o.a. van bougies (benzine), interieurfilter en brandstoffilter. De boordcomputer geeft een melding wanneer je welke service kunt verwachten.

Volkswagen GTE modellen

De Passat en Golf GTE modellen zijn voorzien van een hoogvoltaccu en een 1.4TSI motor en hebben daarom een ander onderhoudsschema. Het onderhoudschema bestaat uit twee elementen; olieservice en inspectieservice. De olieservice dient elk jaar of bij maximaal 15.000km vervangen te worden (olieservice GTE: € 180). De inspectieservice dient voor het eerst na twee jaar of bij maximaal 30.000km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of maximaal 30.000 (inspectieservice Golf GTE: € 255 en Passat GTE € 265). De boordcomputer geeft een melding wanneer je welke service kunt verwachten. 

Je wordt geadviseerd om je GTE voor onderhoud en reparaties naar een erkende Volkswagen dealer te brengen. In de auto bevindt zich een hoogvoltaccu waarvoor onze Volkswagen technici zijn gekwalificeerd door VW AG om aan te mogen werken. Hierdoor worden onnodige storingen voorkomen van deze technische geavanceerde plug-in-hybrids

Volkswagen e-Golf en e-up!

De e-Golf en e-up! zijn volledig elektrische modellen van Volkswagen. Aangezien deze modellen geen brandstofmotor hebben is er geen olieservice nodig en bestaat het onderhoud uit alleen inspectieservice. Tijdens de uitgebreide inspectieservice zullen de speciaal gekwalificeerde technici je Volkswagen controleren op de essentiële punten. De eerste keer dat de e-Golf of e-up! voor inspectieservice naar één van onze speciale E-servicepunten terug moet komen is bij maximaal 30.000 of twee jaar. Daarna zal elk jaar of bij maximaal 30.000km er een inspectieservice plaatsvinden.

APK gratis bij onderhoud

Onze erkende APK Volkswagen keurmeesters kunnen de APK gelijktijdig met een onderhoudsbeurt uitvoeren. In dit geval is de APK dan gratis, u betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85. 

Heeft u een Volkswagen die al wat langer meegaat?

Bekijk dan eens de Volkswagen Economy Service. Wij zorgen er als officiële Volkswagen dealer voor dat we uw oudere Volkswagen perfect onderhouden, met originele onderdelen en een vakkundige aanpak. U betaalt vaste scherpe tarieven voor het onderhoud aan uw Volkswagen, zodat u vooraf uitstekend weet waar u aan toe bent.  

Haal- en brengservice of vervangend vervoer

Wanneer uw Volkswagen in onze werkplaats staat zorgen wij graag voor een handige haal- en brengservice, of vervangend vervoer waar u tijdelijk gebruik van kunt maken. We brengen u binnen 10 kilometer van onze vestiging gewoon even naar huis, of zorgen voor vervangend vervoer vanuit onze Euromobil verhuurafdeling. 

Wat kost het onderhoud

De prijs voor het onderhoud is per model en type verschillend, wilt u een onderhoudsprijs voor uw Volkswagen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. 

Aanvraag vrijblijvende offerte onderhoud

 • Altijd scherpe voorraadacties

 • Familiebedrijf sinds 1920

 • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.