WLTP: Nieuwe uitstootwetgeving per
1 september a.s.!

Dit jaar worden de fiscale gevolgen van de nieuwe Europese emissiemethode (WLTP) duidelijk merkbaar. Als gevolg hiervan worden vrijwel alle nieuwe auto’s in Nederland aanzienlijk duurder door een BPM verhoging.

Fiscaal voordeel op onze voorraad

Natuurlijk heeft Van Beynum hierop ingespeeld, door ruim 200 Volkswagens, 70 Audi’s en 30 SKODA’s in te kopen tegen de lagere prijs. Kies daarom nu voor een auto uit voorraad en profiteer nu nog van een lagere BPM!

 

Waarom juist NU een nieuwe auto kopen?

De Nederlandse overheid heft over alle nieuw verkochte personenauto's BPM. Dit bedrag is verschillend per auto en is gebaseerd op de CO2 uitstoot van de betreffende auto. Met de komst van de nieuwe WLTP test cyclus wordt de CO2 uitstoot van de auto opnieuw gemeten en deze valt in alle gevallen hoger uit, met als resultaat dat de (BPM-staffel) prijzen van nieuwe auto's per 1 september 2018 tot duizenden euro's gaan stijgen. 

Alle auto's die tot en met 31 augustus 2018 verkocht én geregistreerd worden en die voldoen aan de NEDC normen, leveren zo een behoorlijke besparing op. De nieuwe prijzen zijn nu nog niet bekend en weten wij op dit moment nog niet. Hierin zijn wij afhankelijk van de Nederlandse overheid. 

Wat is WLTP?

WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light-Duty Test Procedure. Dat betekent zoveel als "wereldwijd geharmoniseerde testmethode voor personenwagens en lichte bedrijfswagens" en beschrijft een nieuwe testmethode voor het bepalen van het brandstofverbruik en de emissiewaarden van een auto. De methode is gebaseerd op de werkelijke rijgegevens van automobilisten overal ter wereld. Hierdoor kan voortaan ook onder laboratoriumomstandigheden een autorit worden gesimuleerd die de werkelijkheid dichter benadert. De WLTP houdt niet alleen rekening met verschillende situaties en snelheden, maar ook met de optionele uitrustingen en de gewichtsklasse van een auto.

Meer weten over WLTP?

De Rai Vereniging, de vertegenwoordiger van de fabrikanten en importeurs in Nederland, heeft een uitgebreide website met meer informatie over WLTP.

  • Altijd scherpe voorraadacties

  • Familiebedrijf sinds 1920

  • Voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Van Beynum. Dé autodealer van het Groene Hart.